Geçen yazımda yetkin bir çocuk yetiştirmenin onları konfor alanın dışına çıkartmakla mümkün olduğunu yazdım. Geçen yazının devamı olan bu yazıda çocukların yetişkin olduklarında hayatla mücadele edeceği yeterlilikleri kazandırmak için atılacak adımlar konu edildi. İlgilenenler, anne-baba ve eğitimciler yazıyı okumaya devam edebilirler.
7 Comments
nilgün uysal
5 Temmuz 2023, 11:55eline sağlık… Her anne babanın "kulağına sürekli küpe" olması gereken bir yazı.
REPLYBerna Hande Gün
5 Temmuz 2023, 18:40Kaleminize sağlık gözlemleriniz ve ilettikleriniz o kadar doğru ki. Çok teşekkürler. Devamını da bekliyoruz Sayın Hocam😊
REPLYErtan
5 Temmuz 2023, 21:33Benim için faydalı bir makale. Zihin açıcı. Ancak, insanların, bu makaleyi anlayıp, uygulayacak algılama düzeneği yok.
REPLYSaid İşbilir
6 Temmuz 2023, 09:48Çocukların yaşı gereği çözemeyeceği problemler olduğunda ailelerinin bunların çözülmesi için aksiyon alması bence önemli bu ayrımı yapmak gerekir. Örneğin bir ilkokul öğrencisi kendisine beyinsiz aptal geri zekalı diyen bir öğretmen problemini nasıl çözebilir? Ya da sırf kız olduğu için erkek öğrencilerin kendisine zorbalık yapmasını. Buna benzer bir çok örnek söyleyebilirim. Hatta okullarda çocukların yaşlarından yararlanarak bir takım genel problemler gizlenebiliyor. Zaten anne baba ilgisiz ise de çocuk bu problemlere maruz kalarak o dönemini geçirmek zorunda kalıyor. Benim kişisel düşüncem adaletin olduğu ortamlarda sizin bu dedikleriniz geçerli. Müdüründen öğretmenine yozlaşmış bir sistemde çocuk maalesef bir çok problemi çözemeyecek pozisyonda. Bunları iki çocuk sahibi ve yaklaşık 10 yıldır eğitim sistemi ile ilişkili birisi olarak söylüyorum.
REPLYSerdar
8 Temmuz 2023, 18:28Hocam geçmişte sizden eğitim almış biri olarak beğenerek video ve yazılırınızı takip ediyorum. Ülkemizin yetiştirdiği önemli değerelerden birisiniz. “Yetkin çocuklar yetiştirmek” yazı dizinizide eşimle birlikte diğerleri gibi beğenerek okuduk ve kendimize ödevler çıkardık. Teşekkür ediyoruz.
REPLY