Makalenin devamını görmek için lütfen giriş yapın veya ücretsiz kayıt olun

Dijital Obezite

Fast food bedenimiz için neyse, sosyal medyadaki kaynağı belirsiz bilgilerin beynimizdeki etkisi de bundan farksızdır. Cebimizde taşıdığımız telefonlar modern sigaralar olarak bağımlılık yaratıyor. Bu konuya ilgi duyanlar yazıyı okumaya devam edebilirler…

Diğer Makaleler

Yorum Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir

5 Comments

  • Okan Can
    25 Mayıs 2022, 22:52

    "relaerning" sürecine girmenin önünde belki de en büyük engel, bu süreci yönetmeleri beklenenlerin zaten bu sonuçlardan sorumlu oluşları kadar yarattıkları "tıkınmalı izleme" alışkanlıkları sayesinde bu süreçte de huzurla besleniyor oluşları olabilir.

    REPLY
  • Çiğdrm
    26 Mayıs 2022, 07:10

    Bu faydalı yazıyı digital ortamda okuyararak….digitalin kendim/ailem/çocuklarımın dünyasındaki yerini/önemini değerlendirmeye çalışmak…teknolojinin faydadan zarara yönelmesine doğru ilerliyoruz gibi…sevgiler..selamlar

    REPLY
  • Murtaza Kamar
    1 Haziran 2022, 20:36

    Teşekkür ederim hocam

    REPLY
  • Emine k.
    10 Haziran 2022, 09:52

    Dijitalin cok renkli ve büyülü dunyasinda kişinin kendini frenlemesi ihtiyac halinde kullanmasi ve sosyal medyanin,internetin esiri olmamasi biraz da irade meselesidir diye düşünüyorum. Okuma yazma bilmeyenin eline önce kitap verilmesi belki yaşanan sosyal felaketlerin önüne geçilmesinde bir adım olabilir.

    REPLY
  • Celaleddin Yıldırmaz
    25 Haziran 2022, 00:54

    Elinize sağlık. Çok iyi tespitler, her zamanki gibi.

    Sonlara doğru şu iki cümlede yazım hatası var sanırım. Onu iletmek istedim.

    …Başta anne ve baba olmak üzere
    çocuğun çevresindeki yetişkinlerin, çocukla ilgilenmek yerine telefonlarını bırakması ve çocuğa bu yönde örnek olması gerekir. Temel terbiye ve kibarlık eğitiminin ailede başlar ve okulda pekiştirilir….

    REPLY

Son Makaleler

En Çok Yorumlanan

Öne Çıkan Videolar

Hayatın Hakkını Vermek

Hayatın Hakkını Vermek | Prof. Dr. Acar Baltaş | TEDxIzmir

Mesleğimi nasıl seçmeliyim?

Kurumların yönetim felsefesini hayata taşıyan insan ve değişim projeleri üzerine çalışan Prof. Dr. Zuhal Baltaş, mesleğinizi nasıl seçmelisiniz konusu üzerine bilgi veriyor.

Hayalini Yorganına Göre Uzat

Prof. Dr. Acar Baltaş, TEDxAnkara'da yaptığı konuşmada istek ve başarı arasındaki ilişki ile "yatkın olduğumuz şeyleri hayal etmenin" önemini anlatıyor.

Öne Çıkan Kitaplar

Personova Kişilik Envanteri Testi