Fast food bedenimiz için neyse, sosyal medyadaki kaynağı belirsiz bilgilerin beynimizdeki etkisi de bundan farksızdır. Cebimizde taşıdığımız telefonlar modern sigaralar olarak bağımlılık yaratıyor. Bu konuya ilgi duyanlar yazıyı okumaya devam edebilirler…
5 Comments
Okan Can
25 Mayıs 2022, 22:52"relaerning" sürecine girmenin önünde belki de en büyük engel, bu süreci yönetmeleri beklenenlerin zaten bu sonuçlardan sorumlu oluşları kadar yarattıkları "tıkınmalı izleme" alışkanlıkları sayesinde bu süreçte de huzurla besleniyor oluşları olabilir.
REPLYÇiğdrm
26 Mayıs 2022, 07:10Bu faydalı yazıyı digital ortamda okuyararak….digitalin kendim/ailem/çocuklarımın dünyasındaki yerini/önemini değerlendirmeye çalışmak…teknolojinin faydadan zarara yönelmesine doğru ilerliyoruz gibi…sevgiler..selamlar
REPLYMurtaza Kamar
1 Haziran 2022, 20:36Teşekkür ederim hocam
REPLYEmine k.
10 Haziran 2022, 09:52Dijitalin cok renkli ve büyülü dunyasinda kişinin kendini frenlemesi ihtiyac halinde kullanmasi ve sosyal medyanin,internetin esiri olmamasi biraz da irade meselesidir diye düşünüyorum. Okuma yazma bilmeyenin eline önce kitap verilmesi belki yaşanan sosyal felaketlerin önüne geçilmesinde bir adım olabilir.
REPLYCelaleddin Yıldırmaz
25 Haziran 2022, 00:54Elinize sağlık. Çok iyi tespitler, her zamanki gibi.
Sonlara doğru şu iki cümlede yazım hatası var sanırım. Onu iletmek istedim.
…Başta anne ve baba olmak üzere
REPLYçocuğun çevresindeki yetişkinlerin, çocukla ilgilenmek yerine telefonlarını bırakması ve çocuğa bu yönde örnek olması gerekir. Temel terbiye ve kibarlık eğitiminin ailede başlar ve okulda pekiştirilir….