Futbol Türkiye’de çok sevilen ve oynanan oyun kalitesi açısından ülke imkân¬larına göre orantısız kaynak ayrılan bir spordur. Ancak istenilen sonuçlar bir türlü alınamamakta ve yakın gelecek için de durumun değişeceği yönünde bir işaret görülmemektedir.
9 Comments
A.Fatih Tamay
11 Ağustos 2021, 14:11Düşündüklerimi çok güzel bir analizle,başucu makalesine dönüştürmüşsünüz Acar Bey,tebrikler!
REPLYSaygılar.
Emre Ozan
11 Ağustos 2021, 14:28Hocam,
Muhtesem bir analiz yapmissiniz. Sadece Fubol’da degil Turkiye’de ki tum kurumsal isleyiste anlatmis oldugunuz isleyis surup gitmektedir. Bu sebeple hicbir alanda tesaduflker haric imrendigimiz ulkelere yaklasmamizin ihtimali olmuyor
Tesekkurler
REPLYDilaver
11 Ağustos 2021, 15:40Çox təşəkkür edirəm Acar Baltaş müəllim. Yazdıqlarınız bu gün bir çoxlarının görməkdən çəkindikləri danılmaz reallıqlardır. Kaş ki, bunu bu gün bir çoxları görsə, həyatın hər bir sahəsinə daşısa da, hər bir gənc başqa Avropa ölkələrinə deyil, öz ölkələrindən qalıb potensiallarını öz ölkələrinin gələcəyi üçün fəda etsə. Ancaq təəssüf ki, bizim kimi ölkələrdə bu həqiqəti anlamaq belə görünür çox zaman alacaq.
REPLYƏlləriniz dərd görməsin, yazılarınızı davamlı oxuyuram.
Durmuş Yanmaz
11 Ağustos 2021, 17:00Acar hocam, merhaba. Yazınızı okudum, çok teşekkür ederim verdiğiniz emek için. İngiltere’nin başarısının ardındaki etmenleri çok detaylı açıklamışsınız. Ben İtalya’nın elde ettiği başarının nelere dayandığını da merak etttim İngiltere örneğinden yola çıkınca. İtalya takımında İngiltere’de sayabileceğimizden daha az yıldız oyuncu var. Mancini gibi Türkiye’de başarısız olmuş bir teknik direktör var. Belki İngiltere TD. Southgate’in yaptıklarını yapmamış, disiplinler arası bir süreç ortaya koymamış ve böyle kişilerden yararlanmamış olabilir. Tabi ki başarının tek bir formülü yok. Benim merak ettiğim İtalyan oyuncularda dışa vurumu net bir şekilde görülen istek’ti. Kupayı çok istiyorlardı. Milli Marşı, savaşa gider gibi seslerinin çıktığı kadar bağırarak söylüyorlardı. Uzatmalarda dahi yorulma emaresi çok az görülüyordu. Tabi ki bunlar, bilimsel tekniklerden yararlanmadıklarını göstermez ancak 34-36 yaşındaki futbolcuları ilk 11’de oynatıyorlardı. Örneğin savunma oyuncusu Chiellini 36, örnek verdiğiniz Rooney 35 yaşında. Oyuncuların isteğini ve İtalya’nın İngiltere’den farkları hakkında ne düşünüyorsunuz? Teşekkür ederim, iyi günler dilerim.
REPLYAnıl Kaya
11 Ağustos 2021, 22:04Değerli Acar Bey,
Çok değerli bir analiz paylaşmışsınız. Emeğinize sağlık.
REPLYMaalesef ülkemizde yapmış olduğunuz analiz çok doğru olmakla beraber bilgisayarla barışık olan kulüplerde ve hatta TFF’de liyakat konusunda ne denli hataların yapıldığı çok net ortada.
Alex Ferguson’un önemli bir tespiti var; “İstatistikler Mini Etek gibidir ve sadece göstermek istediğiniz kadarını verir.”Bilgisayar başına geçince eğer liyakat ile işin başında olan bir yetkili değilseniz bakacağınız parametreler de klasik gazete analizlerini aşmıyor maalesef.
Öncelikle çözülmesi gereken sorun bilimle barışık ve liyakat ile görevini elde etmesine izin verilen insanların görev almalarını sağlamak.
Siyaseti sözde özerk Futbol sektöründen ilelebet çıkartmak.